جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
ساعت : ۰۷:۵۳
کد خبر: ۱۰۲۰۸۸
|
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۰
حجت‌الاسلام وحیدی در برنامه «در کوی نیکنامان»:

حسرت باعث می‌شود انسان نتواند از حال و آینده‌اش بهترین استفاده را بکند

ویژه‌برنامه «در کوی نیکنامان» صبح روز پنجشنبه ۲۳ خرداد ماه با سخنرانی حجت‌الاسلام وحیدی در فرهنگ‌سرای گلستان برگزار شد.
به گزارش رسانه خبری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، ویژه‌برنامه «در کوی نیکنامان» صبح روز پنجشنبه ۲۳ خرداد ماه با سخنرانی حجت‌الاسلام وحیدی در فرهنگ‌سرای گلستان برگزار شد.

حجت‌الاسلام وحیدی در این برنامه با تبریک به مناسبت عید سعید فطر عنوان کرد: امسال وقتی در ماه مبارک رمضان قرآن را تلاوت می‌کردم، بعضی از آیات برای من به طور خاصی جلوه‌گر می‌شد و یکی از آنها آیه ۲۳ سوره مبارکه حدید بود که برای درمان دردهای ماست. لِکَیْلا تَأْسَوْا عَلی ما فاتَکُمْ وَ لا تَفْرَحُوا بِما آتاکُمْ وَ اللَّهُ لا یُحِبُّ کُلَّ مُخْتالٍ فَخُورٍ/ بر آنچه از دست شما رفت تأسف نخورید، و بر آنچه به شما داده شادمانی (بی‌جا) نکنید و خداوند هیچ متکبر فخرفروشی را دوست ندارد.

وی اضافه کرد: این آیه دو ویژگی انسان‌های سالم را بیان می‌کند: ۱-«بر آنچه از دست شما رفت تأسف نخورید.» انسان سالم انسانی است که در زندگی افسوس و حسرت چیزهایی که از دست می‌دهد را نمی‌خورد و مهم‌ترین آسیب حسرت این است که وقتی به چیزهایی که از دست داده‌ایم فکر کنیم، این فکر مانند خوره انرژی و توان انسان را می‌گیرد و دیگر انسان نمی‌تواند از زمان حال و آینده‌اش استفاده کند. زیرا مرتب در فکر گذشته است. انسان باید  از گذشته عبور کند و  نباید ذره‌ای توقف در آن داشته باشیم و بر همین چیزهایی که الان داریم تمرکز و برای آن برنامه‌ریزی کنیم. گاهی ما دینداری هزار سال پیش را از جوان‌ها می‌خواهیم. برخی آداب ما برای سال‌های گذشته است و نباید آن را  از بچه‌هایمان توقع داشته باشیم. نسل امروز ادب را طور دیگری معنا می‌کند.

حجت‌الاسلام وحیدی در ادامه با اشاره به دومین ویژگی انسان عاقل گفت: ۲-«و بر آنچه به شما داده شادمانی  نکنید.» انسان عاقل و آگاه دومین ویژگی‌اش این است که از چیزهایی که در دنیا به دست می‌آورد، شوق و ذوق ندارد. زیرا که تمام نعمت‌های این دنیا از بین رفتنی است، ولی امور معنوی تا ابد ماندنی است. این علمی که شما به دست می‌آورید، همیشه با شماست. امکاناتی که نصیب شما می‌شود، هر لحظه امکان از دست رفتن آن وجود دارد. چیزهای دنیایی هر لحظه در معرض فناست. اگر کسی طعم آخرت را چشیده باشد، تمام کره زمین را هم به او بدهند، خوشحال نمی‌شود. ما طعم آخرت را نچشیده‌ایم که به تعلقات دنیایی وابسته شده‌ایم. کسانی که آخرت را چشیده‌اند واقعاً تمام دنیا را هم به آنان بدهید، ذوقی در آن ندارند و تنها شاکر خداوند هستند.

این برنامه با ذکر دعا جهت تعجیل در ظهور امام زمان(عج)، آرزوی سلامتی برای بیماران و... به پایان رسید. 

نظر شما